GARANTIE & VERZORGING 2018-04-26T10:40:55+00:00

GARANTIE & VERZORGING

Garantie

Wij geven op al onze sieraden 6 maanden garantie. Wel raden wij aan om onderstaande informatie over het materiaal van onze sieraden goed door te nemen. Verkleurig d.m.v. water bij sieraden die silver of goldplated zijn geven wij geen garantie, omdat hieronder duidelijk staat vermeld dat dit niet kan.

Materiaal verzorgen 

Wil je weten hoe jij je sieraden schoonmaakt zonder deze te beschadigen? Lees het in ons blogartikel.


925 Sterling silver
 & Brass

Voor een deel van onze sieraden gebruiken wij ‘925 Sterling silver’. Onder andere voor alle kettingen, oorbellen en ringen. 925 sterling silver bestaat voor 92.5% uit zilver en voor 7.5% uit ander harder metaal zoals bijvoorbeeld koper. Als we puur zilver zouden gebruiken dan is de kans groot dat een sieraad snel breekt. Puur zilver is namelijk zacht en buigzaam en daardoor niet sterk genoeg.

Water en verkleuring
Onze 925 sterling silver sieraden kunnen wel tegen water, zolang er maar geen chemische toevoegingen in zitten. Onder de douche kan het geen kwaad om je sieraad te dragen zolang je geen shampoo etc. gebruikt. In de zee of in het zwembad is het niet mogelijk om je zilveren sieraden te dragen. Door het chloor en het zout kunnen je sieraden kapot gaan en/of verkleuren. Laat je sieraden ook niet in aanraking komen met bodylotion, parfum e.a.
Lees meer over het verkleuren van sieraden in ons blogartikel hier.

Bruine kleur
Zilver krijgt een bruine/zwarte kleur van licht en lucht. Dit proces heet oxideren en kun je niet tegengaan. Dit houdt in dat het glimmende van zilver iets doffer wordt, maar dit is snel en gemakkelijk op te lossen. Met een zilverpoetsdoek maak je de sieraden zo weer schoon. Lees hier op welke manieren je het nog meer kunt proberen.


Silver plated & Gold plated
 

De meeste zilverkleurige en goudkleurige armbanden en enkelbandjes zijn bij ons ‘plated’. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van onedel metaal met een dun laagje zilver/goud eroverheen. De term plated komt van de techniek die voor deze sieraden wordt gebruikt namelijk: electroplating. Door middel van stroom blijft het laagje hechten aan het onedele metaal.

Water en verkleuring
Het laagje zilver of goud bij plated sieraden kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer afslijten. Als je deze sieraden onder de douche draagt versnelt dit het proces. Deze sieraden blijven, in tegenstelling tot 925 sterling silver sieraden, niet je hele leven mooi. Toch kunnen ze zeker lange tijd mee als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.
Lees meer over het verkleuren van sieraden in ons blogartikel hier.


Miyuki glaskralen

Miyuki is een japans merk van de beste kwaliteit rocailles. Dit zijn hele kleine kralen, in het engels ook wel seed beads genoemd. Ze worden voornamelijk gebruikt voor weven en rijgen van sieraden. De kralen kunnen tegen een stootje en transpiratie, maar om verkleuring te voorkomen raden we aan om er niet mee te gaan douchen en zwemmen.